Sjamanisme in de moderne wereld

Sinds de allereerste uitleg/ kennis die ik kreeg over sjamanisme, dat was toen over het medicijnwiel, ging mijn hele systeem 'aan'. Er werd iets in mij wakker gemaakt, iets dat ik al kende... vanuit een ver verleden. Later werd duidelijk waarom dit voor mij zo een gevoel van thuiskomen gaf. In een regressie / Quantum hypnose sessie, waarin je terug gaat naar je vorige levens, toonde mijn onderbewustzijn als eerste het volgende leven. Een leven waar ik een sjamaan/ medicijnman was, in een dorp in de bergen.

Lees meer »

Je chakrasysteem als wegwijzer

Ik ben opgegroeid met woorden zoals chakra's, ziel, incarnatie... Maar het is pas de laatste jaren dat ik het chakrasysteem, ook wel ons energetisch systeem genoemd, daadwerkelijk begrijp en heb kunnen doorvoelen. Daarvoor bleef het voor mij iets vaags, iets ontastbaar. Iets waar ik maar weinig mee kon in het dagelijks leven. Maar niets is minder waar! Voor ik verder ga zal ik even uitleggen wat ons chakrasysteem is. 

Lees meer »

Psychische stoornis of ontwakingsproces?

Deze persoonlijke ervaring die ik wil delen met jou, is er eentje waar lange tijd een groot stuk schaamte op heeft gezeten. Het is pas zeer recent dat ik besef met wat een voorzichtigheid ik die ervaring zo heel af en toe, enkel als het eens ter sprake kwam, heb gedeeld met iemand. Telkens met een klein hartje. En zelfs dan, deelde ik zelden tot nooit het volledige proces erachter. De aanloop, de pijn en de schoonheid ervan.

Lees meer »